Лятото наближава и всички искаме да сме във форма, за да влезем в любимия бански и да разхождаме гордо плочки по плажа. Това е и моментът, в който се залавяме за работа и започваме да спазваме стриктни диети и да се записваме на всякакви тренировки. Повечето хора залагат на кардио и то най-вече бягане, колоездене или изкачване на стълби.

Влизането във форма може и да не е безкрайно трудно. Замисляли ли сте се да скачате на батут? Да, скачането на батут освен че е забавно, е и изключително полезно за стягане на корема.

Ще Ви запознаем с 4 упражнения, с които да постигнете стегнат корем, докато се забавлявате на батута:

  1. Всички знаем за jumping jack – доста лесно и забавно упражнение, което работи за цялото тяло. Изпълнявайки го на батут забавлението е още по-голямо, а ефектът – по-добър. Jumping jack увеличава сърдечния ритъм и изгаря калории, което помага да се изгорят мазнините, покриващи корема. Ето как можете да стегнете корема си на батут, като правите това упражнение. Стегнете  корема си, скочете с разкрачени навън крака, до ширината на раменете и едновременно с това вдигнете ръцете си над главата. Дръжте корема си стегнат през цялото време. Направете това 50 пъти, починете за минута и направете пет повторения.
  2. Следващото упражнение е изключително лесно за изпълнение. Върху батут, обаче се превръща в истинска забава, докато успеете да координирате тялото си. Идеята е да усуквате тялото си наляво и надясно. Това е много ефективно упражнение за оформяне на плочките на корема. Внимателно скачайте нагоре и надолу и дръжте двете ръце до нивото на гърдите, сгънати в лактите. Завъртете коленете надясно, докато тялото ви се завърта наляво, след което повторете на противоположната страна. Правете това упражнение в продължение на една минута, починете за минута и направете пет повторения.
  3. Идеята на следващото упражнение е следната – скачате и вдигате коленете високо горе. Това упражнение отново е доста лесно за изпълнение, но и също толкова ефективно. Скачайте нагоре и надолу и докосвайте коленете до гърдите си, приземявайте се с изпънати крака, скачайте още няколко пъти и повторете. Това работи и за горна, и за долна част на корема. Направете три повторения по 25 пъти.
  4. Ето го и последното упражнение, но не по важност и ефикасност. Скачайки свивате коляното и го срещате с лакътя. С това упражнение работят всичките ви основни мускули на корема. Стойката е изправена и ръцете са зад главата. Краката са с ширината на раменете и лактите трябва да са обърнати навън. Докоснете левия си лакът до дясното коляно, след това десния лакът до лявото коляно. Упражнението се прави общо 50 пъти в 3 серии. Правете почивка по минута, за да отдъхнете.Упражненията са лесни, ефикасни и ако ги правите на батут, забавлението е сигурно. Това е бърз и различен начин да влезете във форма и да ходите гордо по плажа това лято. Не го мислете много, а се залавяйте за работа, за да може лятната отпуска да е поредният любим спомен от лятото, без да се притеснявате какво обличате и как изглеждате.

Recommended Posts