Знаем, че децата обичат скачането на батут, но той е много повече от това. Изследвания показват, че ползите от това забавление наистина могат да променят живота на малчуганите. Ето и кои са част от причините това да се случва:

  1. Лесно и забавно удоволствие

Това е просто вертикално скачане нагоре и надолу, което може да включа и трикове (ако имате умения). И все пак, простотата на батута е ключът към неговия успех, затова децата го обичат толкова много. Почти всеки може да го направи. Няма строги правила или ограничения; просто скачате и забавлението започва! 

  1. Облекчава стреса и освобождава ендорфините

Скачането на батут изисква концентрация – върху движението, баланса и координацията. Независимо от възрастта, то намалява нивата на стрес, защото ни кара да се фокусираме върху нещо различно. Скачането е и чудесен начин да се забавлявате и стимулира организма да отделя естествено ендорфини, което помага да се чувстваме по-щастливи и по-спокойни. 

  1. Помага на децата да бъдат по-социални

Децата имат нужда да общуват и играят с връстници. Когато доведете децата в Area 52 им давате възможност да завържат нови приятелства. Оставяйки ги да се веселят, те се отпускат да общуват с всички останали деца в парка. Какво по-хубаво от това вашия малчуган да си тръгне с 2 – 3 нови приятелчета. 

Децата трябва да се чувстват свободни и щастливи. Скачането на батут им носи и двете. Затова, ако все още не сте подарявали на детето си това преживяване, значи е време! Очакваме Ви в Area 52, за да споделим положителните емоции! 

Recommended Posts