Скачането на батут безспорно носи много емоция и забавление. Освен че е позитивно преживяване, то е и една от най-добрите тренировки за хора на всякаква възраст. Ето защо скачането на батут се превръща в новата спортна мания и в България!

Тренировките във въздуха са забавен начин за отслабване и поддържане на добра форма. Те осигуряват комбинация от ползи за мускулите и здравето, които не могат да се постигнат с други упражнения.

Споделяме с Вас 8 ключови предимства за здравето от скачането на батут, въпреки че можем да намерим поне 100!

1. Намалява излишните килограми. Според НАСА тренировките на батут са по-добри от джогинг и ние сме съгласни. Само 10 минути скачане изгарят толкова калории, колкото 30-минутен джогинг.

2. Забавя стареенето. Американският физиолог Джеймс Уайт превръща удоволствието от скачане на батут в професионален спорт – т.нар. Fіt Јumрing. Със своята ускорена програма за влизане във форма той доказва, че скачането по 20 минути на ден забавя стареенето.

3. Сесиите на батут подобряват цялостната физическа подготовка и баланса. Скачането на батут е умерена тренировка, което означава, че е в една група с йогата и гимнастиката.

4. Щади ставите и укрепва сухожилията, връзките и мускулите около ставите. Еластичната повърхност на батутите осигурява минимално въздействие върху ставите и е с около 85% по-слабо от скачането върху твърда повърхност.

5. Подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система.

6. Коригира неправилната стойка на тялото като подобрява устойчивостта на мускулите на корема и гърба. ставите и е с около 85% по-слабо от скачането върху твърда повърхност.

7. Изчиства токсините от тялото чрез раздвижване на лимфната система. По този начин скачането на батут помага на тялото да изхвърли по-бързо токсините, което засилва имунитета и ускорява метаболизма.

8. Стимулира работата на щитовидната жлеза.

Recommended Posts